Motoros vezetéstechnikaVezetéstechnikai tréning kezdőknek, újrakezdőknek illetve gyakorlott vezetőknek

Ajándék kupon az S.O.S Autósiskola tanulói számára

Moto Safety Drive - Motoros vezetéstechnikai kupon

A biztonságtechnikai képzésünkről

Manapság egyre többen cserélik autójukat kétkerekű járműre, legyen az motor vagy akár robogó. Az egyre gyarapodó motoros társadalomban megjelent az igény a vezetéstechnikai képzésre, melyen a részvétel kezdőknek, újrakezdőknek illetve gyakorlott vezetőknek egyaránt hasznos ismereteket ad. Ezek a tréningek lehetőséget biztosítanak olyan szituációk biztonságos keretek között történő begyakorlására, melyek a közúti forgalomban csak vészhelyzet esetén fordulnak elő. A legtöbb motoros tisztában van sérülékenységével, illetve a két kerék fizikájából adódó nehézségekkel, melynek kiküszöbölése sikeresen megoldható a vezető továbbképzésével. Mint minden más hobbira, a motorozásra is igaz, hogy minél magasabb szinten űzzük, annál több örömöt fog okozni számunkra. Amennyiben még nincs tapasztalata a motoros vezetéstechnikai tréningekkel kapcsolatban, de tervezi a részvételt, az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy a rengeteg vezetéstechnikai oktatás közül melyiket érdemes választani.

 1. A tanfolyam tematikája: olyan tréninget keressünk, mely egyszerre tartalmazza a legfontosabb elemeket: a vészfékezést, hirtelen akadálykikerülést, a kezelőszervek kifinomult használatára valamint a szűk kanyarokra vonatkozó vezetéstechnikai ismereteket. Azok a vezetéstechnikai oktatásra szakosodott iskolák, amik egymásra épülő, megszámlálhatatlan szintű képzést ajánlanak, valószínűleg csak nagyobb anyagi és időbeli ráfordítás után fogják átadni a legfontosabb ismereteket.
 2. A trénerek tudása: mindenképpen pozitív, ha bemutatják a jövőbeni oktatókat, esetleg olvashatunk szakmai előéletükről. Igazán meggyőző tud lenni, ha videóval is bizonyítják rátermettségüket, így biztosak lehetünk benne, hogy náluk nem igaz a mondás: aki nem tudja, az tanítja.
 3. A vezetéstechnikai tanfolyam ára: szükségtelen a legdrágább képzést választani, hiszen egy kevésbé frekventált helyen tartott tréning is át tudja adni a megfelelő tudást, nem kell érte a versenypályára mennünk.

Tematikánk

Szlalom

Az egyes veszélyelkerülési technikák megalapozásaként különböző szlalom gyakorlatokkal kezdjük a napot, melyekkel megtanuljuk a kezelőszervek kifinomult használatát, a helyes nyomvonalak (ívek) megválasztását, valamint a motor és testünk közös súlypontjának irányítását. A szlalom gyakorlatok további képességek elsajátításában vannak segítségünkre.

 1. Egyenletes tempójú, egyenes szlalom: sebességünk feletti kontroll, manőverezés közben.
 2. Egyenletes tempójú, ferde szlalom: testhelyzetünk változtatása manőverezés közben.
 3. Váltakozó tempójú, egyenes szlalom: a kezelőszervek használatának kihatása a motor mozgására.
  (Opcionálisan lehetőség van a szlalom gyakorlat álló testhelyzetben történő gyakorlására.)

Ezek begyakorlása után nyílik lehetőségünk a veszélyelkerülési technikák megismerésére, melyet két fő részben taglalunk.

Veszélyelkerülési technikák

 1. Vészfékezés: vészfékezési gyakorlat célja egyrészről a maximálisan kifejthető fékezőerő megtalálása saját motoron, majd begyakorlása biztonságos keretek között. Másrészről képességünk fejlesztése, miáltal a motoros meg tudja becsülni a szükséges fékút hosszát. Intenzív fékezés folyamán, annak különböző szakaszaiban az első-, hátsó- illetve motorféknek különböző szerepei vannak, ezekre a két kerékre vonatkozó fizika ad választ.
 2. Hirtelen akadálykikerülés: Az ellenkormányzás módszerének elsajátításával a legtöbb esetben egy hirtelen végrehajtott kitéréssel elkerülhető lenne a baleset. Azonban gyakran a pánikszerűen végrehajtott rossz kikerülési manőver okozza a balesetet!
 3. Kombinált fékezési és kitérési feladatok: Fejleszti azt a képességet, hogy a megfelelő veszélyelkerülési technikát alkalmazzuk éles helyzetekben.

Kanyarodás

Harmadik fejezete képzésünknek természetesen a kanyarodás. Az egyik legmarkánsabb eltérés motor és autó vezetése között kanyarodás közben élhető át. Azonban a kanyarvadászat is gyakran számtalan veszélyt rejt magában, melyek forrása esetlegesen éppen vezetéstechnikai ismeretünk hiányossága. E részhez tartozó feladatok a következőek:

 1. Kör gyakorlat kívülről, mellyel ismertetjük a különböző kanyarodási technikákat a sebesség függvényében.
 2. Kör gyakorlat belülről. Ennek a feladatnak a célja a szűk kanyarodás elősegítése. A lassú kanyarodás technikájának elsajátítása az egyik leghasznosabb dolog, mely a városi közlekedést is hihetetlenül élvezetessé teszi, akár sportmotorokkal is!
 3. 8-as gyakorlat, csillag gyakorlat. Szűk városi kanyarodás gyors súlypont-áthelyezéssel és nézőpont áthelyezéssel. E feladatok után már elmondható, hogy játszva kezeljük motorunkat.
 4. Kanyarból, ütközésig elfordított kormánnyal történő elindulás. A gyakorlat az oktatás során tanultak gondolkodás nélküli használatát követeli.

További gyakorlatok

 • Lassú haladás szűk helyen, egyensúlyérzékünk fejlesztésére.
 • Eldőlt motor felállítása. (Az esetek 90 százalékában erre nem adódik lehetőségünk, és nem az időhiány miatt :D)

Vezetéstechnika infók

A vezetéstechnikai képzés ára

38.900 Ft

A vezetéstechnikai képzés helyszíne

XI. Budapest, Budaörsi úti Virágpiac

Rossz idő esetén a tréning elmaradásáról közösen döntünk a helyszínen! Ilyenkor a jelentkező új időpontot választhat a részvételre! Egyéb esetekben a tréning lemondására, illetve időpont módosításra, legkésőbb a megjelölt tréning előtt 5 munkanappal van lehetőség.

Részvételi feltételek

 • Érvényes motoros vezetői engedély
 • Kitöltött felelősségi nyilatkozat, ami a helyszínen kerül átadásra
 • Saját motor, vagy ha nincs, tőlünk bérelhető a képzés idejére. A kölcsönzés ára 10.000 Ft, mely az üzemanyagárat is tartalmazza
 • Védőfelszerelés
 • Befizetett részvételi díj

További részletekért látogass el a www.vezetestechnikaicentrum.hu oldalra.

Sikeresen elküldted a levelet.
Hamarosan keresünk!

Nem sikerült elküldeni a levelet.
Próbáld meg később!

Jelentkezem